PROIZVODI

Dokazano je, da jajca prepelic vsebujejo biološko aktivne snovi, ki jih kratko imenujemo biostimulatorji, sorazmerno velike količine vitaminov (v enem jajčku je do 5x več vitaminov kot v kokošjem), rudnine ter esencialne kisline, ki jih je prav tako več kot v kokošjem jajcu.
V povprečju vsebuje prepeličje jajce: 74,6% vode, 13,1% beljakovin, 11,2% maščob, 1,1% rudnin -od tega 3,5 mg železa, 2,2 mg fosforja in 0,5 mg kalcija, veliko vitaminov, predvsem A, B 1, B 2, B6 ter pomembne encime. Eno jajce ima 65 J oziroma 15,8 kalorij.

 

 

  • Sveža prepeličja jajčka 12 kom
  • Vložen prepeličja jajčka s čebulo in poprom 200g
  • Vložen prepeličja jajčka čebulo in poprom 320g 
  • Vložen prepeličja jajčka čebulo in poprom 700g